I feel another glass of champagne coming on

I feel another glass of champagne coming on

lördag 1 oktober 2016

Ugh. I våras hade jag ihop det med en Rikard (en annan Rikard, den första stavade sitt namn Rickard) helt kort. Han har skrivit två böcker som jag fick tag på och hade honom till att signera. För att jag har en liten tanke om att ha en liten samling med böcker av människor som jag har stött på i livet. Min kompis Marcus har skrivit tre böcker, har bara en av dem...men jag ska absolut köpa de andra två. När jag jobbade på Lidl var det en stamkund som hade skrivit en del, men bara två böcker fanns på svenska. Så jag skaffade mig de två böckerna. Och så nu denna Rikard som då också hade två böcker. Först igår började jag läsa i dem. Jag började med hans andra bok, en samling dikter. Så den gick ju snabbt att läsa. Tur det. Inte för att jag är en poesimänniska, men fy fan.
Sedan gav jag mig på hans första bok som är mer en bok. Fast ändå inte. Avsevärt mycket mer text i alla fall. Tyvärr. Och allt i ett enda långt stycke, vilket typ gör det till poesi också antar, för det är ju bara i poesi som man får strunta i alla skrivregler... 185 sidor text i ett enda stycke. Och konstiga meningar. Och perverst innehåll, precis som i dikterna.
Hujedamig. Tur att vi redan har gått skilda vägar, annars hade jag fått fimpa honom p.g.a. hans böcker, vilket hade varit weird.

Inga kommentarer: